Vliegtickets Ouarzazate

Ouarzazate city, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een prachtige stad in het zuiden van Marokko. Deze stad wordt door veel toeristen gebruikt als vertrekpunt voor een tocht richting de Sahara. Een relatief kleine groep Nederlandse Marokkanen, de zogenaamde Shlou7, hebben in deze regio hun wortels liggen en bezoeken deze stad voornamelijk in de zomerperiode. Vliegen naar het vliegveld van Ouarzazate city is voor hen ook handig om door te kunnen reizen naar kleinere steden als Tinghir, Kelaa Mgouna, Zagora en Ait Benhaddou.


Op Otla.nl kunt u de goedkoopste vluchten naar Ouarzazate vinden. U kunt hierbij kiezen uit enkele luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France en KLM. Er zijn weinig directe vluchten vanuit Amsterdam naar Ouarzazate. Veel reizigers vliegen met Royal Air Maroc naar Casablanca en stappen daar over op een vlucht naar Ouarzazate.

 

Bezienswaardigheden


Ouarzazate heeft een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur. Ooit was het een kruispunt voor Afrikaanse handelaren die met hun handelswaar doortrokken richting het Noorden van Marokko en verder Europa in. Nu staat de stad vooral bekend om de trektochten richting de woestijn. Plekken die u absoluut gezien moet hebben zijn de prachtige valleien van Ourika, dades en dra. Een overnachting in de Oase van Fint is ook een absolute must. Of laat u inspireren door de prachtige Kasba van Ait Benhaddou, deze staat niet voor niks geregistreerd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook ‘s werelds grootste filmset Atlas Studio is het bezoeken waard, deze diende als decor voor populaire films zoals de Gladiator en StarWars. Om deze reden wordt Ouarzazate ook wel het Hollywood van Marokko genoemd en krijgen nabijgelegen steden zoals Kelaa Mgouna de bijnaam Kelaa Fornia (lees: Californië).

 

Ouarzazate

Ouarzazate city, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een prachtige stad in het zuiden van Marokko.