VLIEGTICKETS MARRAKECH

Wie Marokko zegt, denkt aan Marrakech. De okerkleurige stad is dé nummer één toeristen trekpleister van Marokko en krijgt wereldwijd erkenning voor het veelzijdige aanbod dat het vakantiegangers biedt. Elke reisliefhebber zou Marrakech minstens eenmaal in zijn/haar leven moeten bezoeken. Wanneer men naar Marrakech vliegt komt men aan op Menara International Airport. De afstand hiervandaan naar het centrum van Marrakech is niet meer dan 10 km. 

Marrakech is ook een populaire bestemming voor Nederlandse Marokkanen die op vakantie willen of voor een verblijf in het nabijgelegen Kelaa Mgouna, Ouarzazate of Tinghir moeten zijn. Om deze reden is het aanbod van vliegtickets naar Marrakech groot. Naast de vliegmaatschappijen Royal Air Maroc, KLM en British Airways vliegen ook low-cost vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Vueling naar Marrakech. Dagelijks gaat er wel een vlucht vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven richting Marrakech. Otla.nl vergelijkt al deze vluchten voor u en toont u welke vlucht het meest aansluit bij uw wensen. 

 

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

Marrakech is een enorm veelzijdige stad waar voor ieder wat wils is. Natuur, cultuur, een bruisend uitgaansleven, het is er allemaal. Marrakech is onder andere bekend van het Djemaa El Fna plein.  Een bezoekje brengen aan dit plein is dan ook vaak een van de eerste dingen die toeristen doen. Deze trekpleister geldt als uitvalsbasis naar de vele restaurants, bars, clubs en winkelstraatjes. In deze winkelstraten – waar onderhandelen een absolute must is - voert pure Marokkaanse ambacht de boventoon. Daarnaast vind je er waarzeggers, slangenbezweerders, eetkraampjes, muzikanten en nog veel meer. 


Een andere leuke activiteit is in een wagen met paard een rondleiding krijgen door Marrakech. Tip: kies voor een groter rondje met een stop bij historische bezienswaardigheden. Je gids brengt je langs de vele eeuwenoude bezienswaardigheden die Marrakech rijk is. Dit is toch net wat leuker dan met de taxi! 

   

VERBLIJF

 

Er zijn verschillende wijzen van verblijf in Marrakech met ieder hun eigen charme.. Kies voor een verblijf midden in de oude stad in een van de schitterende knusse riads of verblijf in een van de vele luxe hotels die naast al het gemak ook grote zwembaden en andere voorzieningen bieden. Het klimaat leent zich ervoor dat er ook buiten de zomerse maanden gezwommen kan worden. Deze hotels liggen vaak aan de rand van Marrakech in rustigere wijken. 

   

HISTORIE

 

Marrakech werd in 1062 gesticht door de Almoraviden en geldt hedendaags als een van de vier koningssteden van Marokko. Het historisch centrum van de stad werd in 1985 zelfs tot Werelderfgoed verklaard door VN-organisatie UNESCO. Door de eeuwen heen heeft Marrakech verschillende heersers gehad maar de stad is altijd een belangrijke locatie geweest voor handelaren en in het bijzonder voor karavanen. Van deze rijke historie is tegenwoordig nog veel terug te zien. 

 

Naast het Djemaa El Fna plein tref je bijvoorbeeld de Koutoubia moskee waarvan de bouw in het jaar 1150 werd afgerond. In dat jaar werd de minaret van de moskee afgebouwd, de moskee zelf dateert van een eerder tijdperk. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Ben Yousef medrasa. Deze oude Koranschool werd in 1570 gebouwd en in 1950 gerestaureerd. Het kenmerkt zich door de authenticiteit van de islamitische cultuur en architectuur. Heb je nog tijd over? Bezoek dan ook het El Badi paleis, dat uit het jaar 1578 dateert. Daar zie je de overblijfselen van het paleis dat door koning Ahmed Al Mansur werd gebouwd. Tenslotte is een bezoekje aan Marrakech niet compleet zonder een bezoekje aan de tuinen van Yves Saint Lauren. Een knusse groene oase midden in de stad. 

 

Marrakech

Elke reisliefhebber zou Marrakech minstens eenmaal in zijn/haar leven moeten bezoeken.