Vliegtickets Agadir

Agadir wordt ook wel de parel van Zuid-Marokko genoemd. De stad ligt in een baai aan de Atlantische kust, met prachtige stranden, een kilometers lange boulevard, historische gebouwen, musea, een levendig stadscentrum en niet onbelangrijk: de zon schijnt er meer dan 300 dagen in het jaar.


Agadir is veruit de grootste badplaats van Marokko en uitermate populair bij de "westerse" toerist. Vliegtickets naar Agadir zijn het hele jaar door volop beschikbaar. Transavia, Ryanair en Royal Air Maroc vliegen veelvuldig naar Agadir. Er zijn naast Schiphol in Amsterdam meerdere luchthavens die deze bestemming aandoen. Zo kun je ook vanuit Eindhoven, Rotterdam, Brussel en of Düsseldorf goedkoop naar Agadir vliegen. 

Otla.nl verzamelt al deze mogelijkheden voor u en u kiest de vlucht die het best bij uw wensen aansluit. 

   

Bezienswaardigheden

 

Agadir is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest. Na de verwoestende aardbeving in 1960 werd hier bij de wederopbouw extra rekening mee gehouden. Een compleet nieuwe stad herrees met diverse faciliteiten om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. De stad kreeg brede wegen, kinderspeeltuinen en parken. Hotels en resorts kwamen direct aan het strand te liggen. Een van de bekendste stranden is Palm Beach en uitermate geschikt voor families.

 

De golven langs de kust van Agadir zijn razend populair bij de watersportliefhebbers van over de hele wereld. Wordt het bakken in de zon en het strand u te veel, bezoekt u dan eens de Kasbah. Het uitzicht vanuit de ruïnes van dit fort uit de 15e eeuw is fenomenaal. Ook kunt u de Souk El Had bezoeken, met meer dan 2000 kraampjes is het een van de grootste overdekte markten van Marokko. Voor souvenirs slaagt u hier gegarandeerd. Goed onderhandelen hoort erbij! 

 

Agadir

Agadir wordt ook wel de parel van Zuid-Marokko genoemd.