VLIEGTICKETS FEZ

Fes is een van de vier koningssteden van Marokko en de op twee na grootste stad van Marokko. De stad kent een groot historisch erfgoed en is door de ligging in het midden van Marokko een perfecte uitvalsbasis naar andere interessante toeristensteden in Marokko. Nederlandse Marokkanen  met  roots in het midden van Marokko gebruiken Fes ook als vliegbestemming om vervolgens door te reizen naar de vele steden eromheen. Op nauwelijks een uur rijden tref je bijvoorbeeld een andere koningsstad: Meknes. Andere uitwijksteden zijn Taza, Guercif, Ifrane, Azrou en Sidi Kacem. De stad biedt veel mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar andere steden door te reizen. 

 

Fes is voornamelijk een seizoensgebonden bestemming, buiten het hoogseizoen zijn er haast geen directe vluchten vanuit Amsterdam. Wel vliegt Ryanair veelvuldig vanuit Eindhoven, Charlois en Wezen naar deze historische stad. Otla.nl zet al deze vluchten voor u op een rij. 

   

HISTORIE EN  BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

Koningsstad Fes is een bakermat van de Marokkaanse historie en is daar wereldwijd beroemd door. De meeste activiteiten zijn dan ook geschiedenis-gerelateerd. Vooral de oude medina uit het jaar 1200 trekt veel toeristen. In de oude medina tref je honderden winkeltjes waar verkopers hun brood verdienen met de verkoop van zelfgemaakte Marokkaanse ambachtelijke waren. Naast de bekende tapijt- en leerambacht maken ambachtslieden ter plekke keramische en mozaïekproducten die je tegen scherpe prijzen kan kopen. In de laatste decennia ontwikkelde de stad zich ook tot één van de beste goud- en zilver verkoopplaatsen. 

 

In en rond de oude medina van de stad tref je leerlooiers die op indrukwekkende wijze dierenhuiden kleuren. Veel toeristen nemen even een kijkje om kennis te maken met deze manier van werken. Ook tref je er talloze medrasa’s, oftewel Koranscholen. Hier krijgen tienduizenden leerlingen les, waarvan velen uit Afrikaanse maar ook uit Europese landen. Deze Koranscholen zijn eeuwen oud en herbergen de authentieke Marokkaanse architectuur.

 

De bekendste medrasa is de Al Qarawiyyin, gesticht door de Marokkaanse vrouw Fatima Al Fihri in het jaar 859. Al Qarawiyyin geldt als eerste universiteit ter wereld en heeft tevens de oudste bibliotheek ter wereld. Deze is onlangs nog gerestaureerd en dat maakt het zeker een bezoekje waard. 

 

Al deze bezienswaardigheden zijn het best te bereiken met de scooter. Mogelijkheden om er een te huren zijn er genoeg. 

 

 

 

Fez

Fes is een van de vier koningssteden van Marokko en de op twee na grootste stad van Marokko.