VLIEGTICKETS CASABLANCA

Casablanca is dé Marokkaanse economische hoofdstad en heeft een zeer druk internationaal luchthaven. Luchthaven Mohammed V ontvangt dagelijks vluchten vanuit alle hoeken van de wereld. 

Dagelijks gaat er wel een directe vlucht vanuit Nederland met een van de verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Casablanca. Op Otla.nl vergelijken wij de vliegticketprijzen van onder andere Royal Air Maroc, KLM, Lufthansa  en TAP Portugal. Met name Royal Air Maroc gebruikt de luchthaven van Casablanca veelvuldig voor overstap en tussenstops richting andere Marokkaanse steden.

De meeste Nederlandse Marokkanen vliegen echter naar Casablanca omdat ze daar hun roots hebben of op doorreis zijn naar steden als Skhirat, Berrechid, Settat en El Jadida. 

   

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

Casablanca is een zeer ontwikkelde stad met veel moderne activiteiten. Sinds enkele jaren populair is het ‘Dubai-achtige’ winkelcentrum Morocco Mall. Het is het grootste winkelcentrum van Afrika en  biedt waren aan van de meeste grote en luxe winkelketens. Een mooie bezienswaardigheid in het winkelcentrum is een gigantisch aquarium met vele exotische vissen. 


De populairste trekpleister in de stad is de Hassan II moskee. De moderne en grote moskee is gebouwd in opdracht van koning Hassan II en behoort tot de grootste moskeeën ter wereld. De ligging van de moskee is indrukwekkend: de moskee is direct aan zee gebouwd en biedt een mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan. De moskee is het islamitisch paradepaardje van Marokko en is in de Ramadan elke avond live te zien op de Marokkaanse televisiezenders. Na een bezoekje aan de Hassan II moskee is het shoppen in de bijzondere winkelstraten van Habous een must do. 


Deze winkelstraten zijn wat moderner dan de historische straatjes van Fes en Marrakech maar zorgen voor een nieuwe ervaring wat winkelen betreft. Ook hier tref je ambachtelijke Marokkaanse producten, maar zijn er genoeg moderne restaurants waar je even bij kunt komen en kunt genieten van heerlijke gerechten. 


Nederlands-Marokkaanse toeristen zijn veelal strandliefhebbers en ook daarin voorziet Casablanca. Het populairste strand is La Corniche en kenmerkt zich ook als mooie wandelgelegenheid dankzij de palmbomen, goed ingerichte boulevard en schitterende uitzicht. Ook hier vind je genoeg restaurants en cafés. 

 

 

Casablanca

Casablanca is dé Marokkaanse economische hoofdstad en heeft een zeer druk internationaal luchthaven.